sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Lokakuun ensimmäiset sukat

Tässä lokakuun ensimmäinen sukkapari. Lankana Fabel ja puikkoina ihanat puiset 2,5 kokoiset puikot. Tein molemmat sukat varresta varpaisiin omilla puikoillaan yhtä aikaa. Mallia otin Modasta 1/2008 malli 61.

Mutta sitten sössin jotain. Sukat ovat ihanat ja suloiset ja aivan liian just sopivat sille pienelle kenelle nämä oli tarkoitettu. Kyllä harmittaa. Harmittaa ihan tosissaan. Onneksi sukille löytyy käyttäjä pienestä kummilapsesta. Nyt yritän sitten uudestaan tehdä samat sukat pidemmällä pohjalla ja tällä kertaa en mittaa sukan pohjan pituutta sylissäni vaan ihan pöydällä.

Eilen kävin Menitassa ja ostin neljä kerää lisää Onni lankaa. Mustan, punaisen ja pari harmaata. Tarkoitus olisi tehdä lisää sukkia pukinkonttiin. Syysflunssa elää ja voi hyvin kolmatta viikkoa, Onni lankaa voi kutoa myös vähän nuhaisena, kun lanka ei pölise eikä pistä yskittämään. Sukat toki höyrytän ettei sukkien lisäksi saa vielä kestävää virusta lahjaksi.

Näin tällä kertaa parempi onni ensi kerralla pienten sukkien kanssa.

6 kommenttia:

 1. Nätit sukat, kiva syksyinen väri. Mukava, että ne löysivät käyttäjän!

  Onko sinulla jo käyttökokemusta Onni-langasta neulotuista sukista, siis miten kestää lanka käytössä? Minulla on neljä kerää Onnia odottamassa, vielä en ole sitä siis edes neulonut. Mukavalta kyllä tuntuu kerällä ainakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onni on ihana lanka kutoa. Kahdelle eri metsästäjälle on sukat tehty ja molempien sukat ovat useamman kumisaappaissa vietetyn päivän jälkeen kuin uudet. Lanka joustaa ehkä aavistuksen enemmän kuin 7-veikka, joten jalkaosan tein senttiä lyhyemmäksi. Myös käsiala vaikutti asiaan. Tein perussukkia, joten istuin telkkarin edessä, joten käsiala on normaalia löysempi.

   Poista
 2. Söpöset sukat. Kässäihmisen tuntee siitä, että jos menee pieleen, niin aletaan uutta entistäkin tarmokkaammin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rohkaisusta ja kyllä uudet sukat ovat jo puikoilla.

   Poista