sunnuntai 25. elokuuta 2013

Kirjoneuleen kirous...


Ihan kivan näköiset sukat tuli kuitenkin. Ohjeen mukaan aloitin ja varren tehtyäni huomasin, että ei nämä kyllä ihan mene kokoon 41.  Lievää väkivaltaa käyttäen kiskoin sukanvarret jalkaani ja mietin mitä teen. Jatkoin kantapään, mutta jätin kirjoneuleen, sitten tein lapaosan kokoon 38.

Hieman pitäisi harjoitella tuota kirottua kirjoneuletta. Langat menee solmuun, väärä lanka sormen päällä, hieman tiukahkoa jälkea tulee ja väärässä kohdan löysä silmukka. Siitä huolimatta sukat tuli. 

Lankana O(p)i villasukka sekä Novitan 7 veljestä sininen raitalanka. Langanmenekki 110 grammaa, puikot metalliset 3.5. Ohje Novitasta. Lisään lehden numeron ja ohjeen numeron myöhemmin.


Ps. Eikä oikeastaan harmita, että jäivät itselleni. Tykkään näistä rauhallisista väreistä.

9 kommenttia:

 1. Tosi siistin näköistä kirjoneuletta! Minusta kirjoneule on paljon vaikeampaa kuin mitkään pitsit tai palmikot. Ja kun ne langatkin ovat aina sotkussa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, en taida ihan heti olla kirjoneule villatakkia aloittamassa...

   Poista
 2. Kauniit sukathan nuo on. Ja kirjoneule on vaikeaa, kun aina pitäisi muistaa ne langat ja järjestys ja.. Mutta on se myös koukuttavaa. Tiedätkö "vielä tämä yksi rivi ja vielä ja..."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä kirjoneuleen "himosta", vielä tämä kierros ja eihän tätä nyt tähän voi jättää ja vielä vähän =)

   Poista
 3. Älä ole itsellesi ankara, sillä sukatha on tosi kauniit.
  Miekin tykkään näistä rauhallisista väreistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tämä pieni täydellisyyden tavoittelija, joka asuu syvällä sydämessä ja neuvoo yrittämään vielä enemmän ja enemmän =) Minä pidän tuosta raitasinisestä. Ajattelin tehdä siitä ihan tavissukat Sukkasatoon.

   Poista
 4. Kauniit sukat. Kyllä se siitä venyy jos on tiukka varsi :). Itse teen paljonkin kirjoneuletta ja ideat syntyy yleensä omasta päästä. Muista vaan jättää lanka löysälle ja tee näitä vaan lisää niin sieltä se kirjoneule mestari löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta =) Juurikin vedin lankaa oikein oikein tiukkaan ettei vaan tule löysiä silmukoita, jotka tarttuisivat kiinni johonkin.

   Poista
 5. Kauniit sukat.

  Olen samaa mieltä, että kirjoneule ei ole mun juttuni - enemmin pitsiä tai palmikoita ;)

  Parit kirjoneulesukat olen tehnyt ja molemmissa kirjoneuleen kohdalta kiristää eli en osaa jättää riittävän löysäksi niitä lankoja. Vai pitäisikö sanoa " sopivan löysäksi" ;D

  VastaaPoista